Головна » Вечірній комплекс вправ для тих, хто працює за комп’ютером
Здоров'я Фітнес

Вечірній комплекс вправ для тих, хто працює за комп’ютером

вечірній комплекс
Після робочого дня можуть гостро відчуватись болі в спині, шиї, руках. Щоб полегшити ці стани, рекомендуємо додати у свій розпорядок простий вечірній комплекс вправ.

Вечірній комплекс вправ для тих, хто працює за комп’ютером

Які небезпеки приховує сидяча робота

8 годин роботи за комп’ютером — непростий виклик навіть для найбільш здорових людей. Відсутність руху, незручне крісло, неправильне положення тіла помітно впливають на самопочуття. Внаслідок цього можуть боліти очі, шия, спина і навіть руки.

Вберегти себе від неприємних наслідків сидячої роботи допоможе один простий ритуал — вечірня розминка. Вона не замінить відвідування спортивного залу чи басейну, проте посприяє помітному полегшенню самопочуття. Виділіть 15 хвилин ввечері на нескладний комплекс вправ, і це буде чудовим внеском в профілактику хронічних болів у спині та проблем із зором.

Вечірній комплекс вправ

Виконуючи вправи після робочого дня, особливу увагу варто приділити таким зонам:

  •          шия;
  •          руки та плечі;
  •          спина;

Саме в цих частинах тіла накопичується найбільше напруження. Тому потрібно добре їх розім’яти, щоб м’язи прийшли у свій нормальний стан, і відновився кровообіг.

Вправи для шиї

Виконуючи вправи для шиї, уникайте різких рухів та обертів. Замість крутіння, надайте перевагу вправам з нахилами голови вперед і назад, вліво і вправо. Після того, як м’язи розігріються, повільно розтягніть всі поверхні шиї, зафіксувавшись у кожному з положень. Також можна допомогти собі руками: при нахилі вліво, наприклад, покласти однойменну руку на маківку та обережно опускати голову.

Зняти напруження з цієї зони також допоможе самомасаж. Прощупайте руками шию, але уникайте ділянок гортані та хребта. Якщо знайшли тверді зони на м’язах, їх можна додатково розігріти пальцями.

Вправи для рук та плечей

В цьому блоці стануть в пригоді вправи для:

  •          відновлення та розтягнення кистей, передпліч;
  •          розминки ліктьових суглобів;
  •          розтягнення передньої поверхні грудної клітини.

Встаньте рівно та витягніть руки вперед. Стискайте та розтискайте кулаки (має помітно відчуватись натяжіння в пальцях, долонях).

Зробіть вправу «Замок», переплівши пальці рук між собою. Потім — потягніться вперед долонями назовні.

Виконайте обертальні рухи в ліктьових суглобах в обидві сторони.

Для розкриття та розтягнення грудної клітини поставте руки на талію. Тягніться ліктями вперед, злегка скручуючи спину. Потім в іншому напрямку: заводьте лікті назад, тим самим розкриваючи плечі.

Вправи для спини

В цьому блоці лише дві базові вправи: нахили в сторони та вперед-назад. Тут важливо слідкувати за тим, щоб живіт був злегка напружений.

Також рекомендується додати в вечірній комплекс нескладні скручування. Якщо є можливість, виконуйте присідання (від 20 разів) та планку.

Загальні рекомендації для людей, які працюють за комп’ютером

Щоб уникнути проблем зі здоров’ям та болю, не забувайте приділяти увагу тілу протягом дня.

  1. Робіть зарядку для очей.
  2. В перервах — витягуйтесь вгору та виконуйте нахили.
  3. Слідкуйте за своєю поставою.

Нічого незвичайного, але ці прості рекомендації дійсно можуть допомогти уникнути величезного ряду проблем. Чим більше активності протягом для та ввечері вдасться додати у своє життя, тим буде краще для організму. Тож не нехтуйте зарядкою та будь-якими можливостями порухатись.

Додати Коментар

Натисніть сюди щоб залишити коментар