Головна » 5 причин чому силові тренування покращують ваше здоров’я
Тренування Фітнес

5 причин чому силові тренування покращують ваше здоров’я

силові тренування
Як ви вже знаєте, що фізичні навантаження корисні для серцево-судинної системи, покращують баланс, зміцнюють кістки та м'язи. Хотіли б дізнатися з чого краще почати? Дослідження стверджують, що силові тренування можуть надати всі ці переваги і навіть більше!

Що таке силові тренування?

Давайте розберемося, що саме ми маємо на увазі, кажучи про силові тренування.
Простими словами силові тренування – це тренування з обтяженням, призначена для підвищення м’язової сили та фізичної форми, шляхом навантаження на групу м’язів.

Основний принцип полягає в перевантажені м’язів, щоб він адаптувався і став сильнішим.
Важливо пам’ятати, що такий вид тренувань необхідний не тільки професійним спортсменам та бодібілдерам, але і всім людям різних вікових категорій для профілактики хворобам старіння.
Регулярні тренування допоможуть вам підтримувати м’язи в тонусі у будь-якому віці та сприятиме збільшенню тривалості життя!

5 причин чому силові тренування покращують ваше здоров’я

Осі лише декілька причин, чому слід додати силові тренування до Вашого повсякдення:

1. Силові тренування допомагають спалювати калорії дуже ефективно

Всі види навантажень прискорюють наш метаболізм та допомагають нам позбавлятися від зайвих калорій.
Але саме коли ви виконуєте силові вправи, ваше тіло потребує стільки енергії, залежно від того скільки ви докладаєте зусиль. Тим самим ви можете посилити ефект від тренувань. А це означає, чим більше зусиль прикладено, тим більше калорій спалено під час тренування, а також після тренування, поки ваше тіло відновлюється.
Більше про різні навантаження ви можете прочитати тут.

2. Силові тренування допомагають розвинути будову тіла

Згідно з дослідженнями, силові тренування покращують ваш баланс, координацію та поставу.
Регулярні тренування хоча б один раз на тиждень – призводить до збільшення сили, збільшення об’єму м’язів та збільшенню функціональних спроможностей!

3. Силові тренування сприяють підвищенню вашої енергійності та покращують ваш настрій

Будь-які фізичні навантаження покращують настрій, оскільки підвищують рівень ендорфінів. Але щодо силових тренувань, деякі дослідження стверджують, що вони позитивно впливають на мозок.
Також такі тренування поліпшують ваш сон.

4. Силові тренування приносять користь серцево-судинній системі

Так само як і аеробні вправи, анаеробні – покращують артеріальний тиск і зменшують ризик гіпертонії та серцевих захворювань.
Поєднання різних видів навантажень є більш ефективніші в реабілітації серцево-судинних захворювань, ніж лише аеробні вправи

5. Силові тренування роблять вас сильнішими і більш витривалими

Ну і на останок, очевидна перевага, сила м’язів допомагає нам у повсякденному житті, особливо коли ми старіємо і починаємо втрачати тонус м’язів.

Посилаючись на різні дослідження можна зробити одностайний висновок, що силові вправи, вправи з вільною вагою зміцнять твої м’язи та зменшать ризик виникнення проблем у майбутньому.


Додати Коментар

Натисніть сюди щоб залишити коментар